Versuri Pe Net

Prima melodie aparuta pe firmamentul omenirii, trebuie cautata undeva in paleolitic, cand au inceput sa apara primele sunete iesite din pietre, lemne sau orice alte obiecte uzuale, prin care se adresau imnuri de slavire, din urlete si dansuri.
In China erau o varietate de instrumente si imnuri pentru imparat, instrumente cu coarde, gonguri, fluiere. In India muzica era preponderent spirituala, inchinata zeilor : Brahma, Indra, Siva, Sarasvati, cantata cu harpa, flautul, cimpoiul, diferite tipuri de gonguri, darabane, castagnete etc.
In Egiptul antic se desprinde din amestecul de culturi, harpa egipteana, de o anumita constructie, si lira în muzica evreilor, la care canta insusi regele David.
In Grecia antica, teoria muzicala era foarte avansata, iar instrumentele de baza erau lira, chitara si aulosul. In Roma antica se foloseau : tibia (un fel de flaut), chitara, harpa (de o anumita constructie), cat si diferite trompete (trambite).
Astfel ca pana sa ajunga la Michael Jackson si Eminem, muzica a parcurs etapele transformarii de-a lungul secolelor, in functie de necesitatile oamenilor, stilul lor de viata, traversand antichitatea, evul mediu, renasterea, epoca baroca, clasicismul muzical, romantismul, simfonismul postromantic, pana la muzica moderna.
Din ce in ce mai des tinerii doresc sa stie versurile din melodiile auzite la radio, televizor, pe internet, nu numai pentru karaoke, ci si pentru a se imagina in postura de artisti cantareti, la volan, in fata oglinzii, in drumetii, cantand cate un cantec din repertoriul national si international.

Siteul versuripenet.ro le vine in ajutor tuturor celor care doresc sa afle versurile unei melodii. Aici sunt ordonate in ordine alfabetica, putand cauta dupa artist sau dupa melodie sau chiar adauga versuri de la o melodie ascultata recent.

Astfel puteti gasi rapid versurile mult cautate.

Comentariile sunt inchise