Viitorul in Web Design

Care sunt trendurile cheie in web design? Ce ne rezerva viitorul cand vine vorba de utilizarea internetului si de cum vizualizam si navigam pe un website?

Experianta utilizatorului

Se pare ca se da din ce in ce o mai mare importanta continutului de calitate si este si normal. De ce am vizita un web site daca continutul nu este relevant pentru noi si nu ne ajuta intr-o oarecare masura? Google pune din ce in ce mai mult  accent pe acest lucru, iar atat detinatorii si utilizatorii unui web site cat si firmele de web design doresc crearea unor site-uri din ce in ce mai usor de folosit si cat mai estetice. Ca atare, simplicitatea si design-urile minimaliste sunt din ce in ce mai folosite. Aceasta metoda de creare website ajuta la accesibilitate si la imbunatatirea experientei utilzatorului, creand o navigare mai usoara pe respectivul web site.

Responsive Web Design

O tehnica de web design din ce in ce mai folosita este crearea si optimizarea website-urilor pentru device-uri multiple. In era internetului navigarea de pe telefon si tableta este in crestere, iar utilizatorii isi doresc sa fie si usor de facut. Aceasta tehnica numita responsive web design consta in crearea unui singur website, unui singur continut adaptabil pe orice device care vine in contrast cu crearea unui web site pentru fiecare dintre aceste device-uri… de altfel o metoda invechita si neagreata de google deoarece este o considera continut duplicat.

Flat Design

Un alt trend important in webdesign il reprezinta design-ul plat (flat design). Principalele tendinte vizuale identificate sunt: simplitate, minimalism, aerisire a continutului, interfete stil aplicatii, design focusat pe tipografie, culori vii, mai putine decoratiuni, stil plat. Aceasta tendinta spre simplificare care a fost adoptata de aproape orice web designer este indeosebi benefica din punct de vedere al experientei utilizatorului, imbunatatind navigarea, sporind viteza de incarcare a web site-urilor si oferind site-uri aerisite si estetice.

Tehnologii in Web Design

Printre cele mai folosite tehnologii pentru obtinerea acestor tehnici de web site design se numara HTML5, CSS3 si tranzitiile lui, JavaScript, jQuery, webfonts, preprocesoare precum Sass si Less si multe altele. Printre optimizarile pentru device-urile mobile la tehnologia responsive web design se alatura si tehnica de optimizare a imaginilor numita “Retina ready images”. Aceasta se refera la optimizarea imaginilor pentru rezolutiile mari ale dispozitivelor Apple care au o densitate a pixelilor impresionanta.

Concluzii

In concluzie, pentru a crea un web site de calitate, se folosesc o multime de tehnici si unelte. Interfata cu utilzatorul este foarte importanta, respectivul web site trebuie sa fie usor de folosit, iar utilizatorii trebuiesc sa fie multumiti indiferent de pe ce device navigheaza. In acelasi timp, promovarea unui web site si optimizarea lui pentru google numita si seo sunt de altfel extrem de importante pentru a obtine vizitatori pe site-ul dvs. Cu siguranta in anii ce vor urma, domeniul web design va evolua si mai mult, iar noi tentinde si tehnici vor aparea. Tu ce crezi ca ne rezerva viitorul in acest domeniu? Care crezi ca vor fi noile trend-uri?

Comentariile sunt inchise