Vremea in Statiunea Albac, judetul Alba

Satul Albac, care in trecut purta numele de Raul Mare, este un sat din judetul Alba, din regiunea istorica Transilvania, si este resedinta comunei cu acelasi nume. Statiunea turistica a zonei Albac este una de interes local si este situata pe valea raului Ariseul Mare, la o altitudine de aproximativ 800 metri, aflandu-se la o distanta de 20 km nord-veste de orasul Campeni, avand legatura prin Drumul National 75. De orasul Alba Iulia se afla la o departare de aproximativ 100 km.

Satul Albac a fost atestat documentar pentru intaia oara in anul 1733, pe atunci sub numele de Raul Mare. Albac era sediul unei comuna care aduna asezari din amonte, pe o intindere destul de mare. Insa, cu timpul, datorita cresterii numarului populatiei, Albac si-a restrans arealul, in locul ei infiintandu-se alte comune si sate.

Statiunea Albac fiind asezata la confluenta a doua vai, intre Muntii Bihorului si Muntele Mare, are un relief specific de munte ce s-a dezvoltat pe calcare si sisturi cristaline ce se intinde pe o altitudine cuprinsa intre 600 si 1200 m.

Avand o varietate a reliefului, a faunei si a florei, zona este una atractiva din punct de vedere turistic. Vremea in Albac este si ea un atu pentru ca atractia turistica sa creasca. Valorile date de natura au facut ca o treime din suprafata comunei sa fie inclusa in Parcul Natural Apuseni. Prognoza meteo pentru statiunea Albac este una specifica zonelor de munte, cu veri racoroase, unde te poti relaxa si odihni inconjurat de un peisaj de poveste, si cu ierni cu zapada destul de multa, bucurandu-va din nou de natura extrem de bogata. Statiunea Albac dispune de o partie de schi ce poarta numele statiunii ce are o dificultate medie, avand diferenta de nivel de 500 metri. Partia dispune de teleschi si nocturna, plus tunuri de zapada artificiala.

Comentariile sunt inchise