WEbsite design versus SEO

Ar trebui sa nu existe nici o urma de rivalitate intre procesul de website design si aspectul de optimizare SEO. Desi multe pesoane zic ca web designul e prioritar iar altele zic ca optimizarea SEO e cea care  conteaza, ambele aspecte joaca un rol egal pentru un site.

Website designul si optimizarea SEO sunt doua procese diferite ce se completeaza unul pe altul!

Unul ar fi fara folos daca nu ar exista celalat. Website-ul tau nu va fi vizibil indiferent de cat de atragator e daca nu are o optimizare SEO pe masura. Si viceversa, degeaba website-ul tau se afla in primele pozitii in motoarele de cautare daca are un webdesign de slaba calitate si respingator.

Zi de zi apar noi website-uri, facand spatiul cibernetic un adevarat univers de pagini web, fiecare incercand sa atraga cat mai mult atentia si interesul vizitatorilor. Daca cautam pe Google anumite cuvinte, el ne va afisa site-urile relevante cautarii noastre, fiind un mic ghid de indrumare al utilizatorilor. Acum, pentru a aparea pe prima pagina pe Google pentru cuvintele vizate de noi e un lucru ce tine mai mult de optimizare SEO decat de website design. Pentru a ne afla in prima pagina pentru anumite cuvinte cheie avem 2 posibilitati. Prima ar fi prin reclama platita in functie de clickuri prin programul celor de la AdWords, iar a doua optiune ar fi optimizarea SEO. Diferentele dintre cele 2 sunt mari, la reclamele platite ni se va lua bani pe fiecare click, pe cand cu o optimizare SEO de calitate vom plati o suma fixa unei firme care are capacitatea de a ridica site-ul in prima pagina pe Google fara a fi nevoiti ulterior sa platim pentru fiecare vizitator primit. Asadar, optarea pentru optimizare SEO ar trebui sa fie prioritara, in defavoarea reclamelor platite.

Optimizarea SEO este un proces complicat al carui obiectiv este de a obtine pozitionari fruntase in motoarele de cautare. Desi un proiect de website design poate fi finalizat in 5 zile, munca pentru un proiect de optimizareSEO este putin diferita si ia mult mai mult timp. Optimizarea SEO include un bun mix de cuvinte cheie, creare de continut, generearea baclinkurilor, etc., desi ar putea parea simplu, pentru nisele in care concurenta este foarte mare este foarte mult de munca, chiar o munca constanta. Sa spunem de exempl u ca avem un magazin online de haine, fiind o nisa foarte competitiva aici optimizarea  nu se face o singura data ci ar trebui sa fie o persoana bine instruita care sa se ocupe numai de acest aspect al respectivului magazin luna de luna.

Acum, sa privim din celalat punct de vedere, presupunem ca site-ul nostru se afla pe prima pagina, insa site-ul e plin de animatii, grafica slaba si texte nealiniate. Aici nu mai este treaba specialistului SEO, aici e vorba de website design. Web designerul se asigura ca site-ul arata bine, este functionabil si mai ales – este exact ceea ce se asteapta vizitatorul sa fie. Web designerul trebuie de asemenea sa se asigure ca vizitatorii inteleg cu usurinta site-ul, el inainte de a construi site-ul isi face o schita care o aplica website-ului astfel incat sa fie prietenos vizitatorului si acccesibil.

Concluzia: Atat procesul de website design cat si procesul de optimizare SEO joaca roluri foarte importante, incat nu putem spune ca unul are joaca un rol mai important decat celalalt.

Comentariile sunt inchise