“Ziua bunului vecin” la Sacele, sambata 25 mai!

Cea de-a  parta editie a festivalului “Ziua bunului vecin” va avea loc in Sacele, sambata 25 mai 2013, de la orele 10:30 , la Median, pe strada Oituz, la intersectia cu strazile Unirii si Mocanilor. In acest an, datorita propunerilor locuitorilor, evenimentul se va desfasura intre  vecinii de pe strazile Mocanilor, Unirii, Oituz si Nicolae Colceag, care vor petrece impreuna o zi speciala in care vor depana amintirii de anul trecut dar nu numai. Acest eveniment are loc deja de 4 ani, in localitatea Sacele si este menit sa faca oamenii sa socializeze si sa se inteleaga mai bine. Ca in fiecare an nu vor lipsii mancarurile specific zonei, palinca, tuica si alte bauturi “energizante”.

Localitatea Sacele este un mic orasel de langa Brasov care, de ceva timp, incepe sa se transforme in statiune, o multime de oamenii alegand sa-si petreaca sejuruile aici. Localitatea este linistita, curate si extrem de frumoasa iar tarifele de cazare Sacele sunt mult mai mici decat cele din Brasob, Poiana Brasov sau celelalte statiunii din apropiere. Se gasesc aici diverse locatii turistice de la 1, 2, 3 sau 4 stele / margarete, in functie de preferintele fiecarui turist. Chiar si unitatile clasificate la 4 stele, considerate a fi locatii de lux, practica tarife foarte avantajoase, pe care in Poiana Brasov, de exemplu le veti platii la o unitate de 2 maxim 3 stele/margarete.

In cazul in care alegeti cazare in Sacele sau doar ajungeti in localitate va recomand sa nu plecati de acolo pana nu vizitati cateva dintre obiectivele turistice din zona. Cele mai semnificative sunt :

–          Biserica Adormirea Maicii Domnului din Satulung

–          Monumentul Soldatului Necunoscut

–          Canionul Sapte Scari

–          Poiana Angelescu

–          Casa Dijmelor

–          masivul Piatra Mare(Pestera de Gheata , Piatra Scrisa, Prapastia Ursului, canionul “7 Scari “, cheile si cascada in roci calcaroase Tamina, varful Piatra Mare)

–          Cabana Bunloc , situata pe traseul spre Muntii Piatra Mare,aici se poate urca folosind telescaunul. Se pot practica sarituri cu parapanta, de asemenea exista 3 partii de dificultate medie (Partia Baciului , Partia Barsei , Plaiul Mocanilor).

–          trambulina artificiala – singura de acest fel din Romania

–          masivul Ciucas.

Comentariile sunt inchise