Ziua Portilor Deschise la Mare Nostrum

Pe data de 7 octombrie, ONG Mare Nostrum isi va deschide “portile” pentru a-i invita pe constanteni in istoria unei organizatii care, alaturi de ei, a incercat sa schimbe atitudini. Timp de 17 ani, oameni extraordinari, fie ei parteneri, finantatori sau cetateni, si-au pus in slujba mediului responsabilitatea, entuziasmul si bunele intentii. Tocmai de aceea, vineri sunt asteptati in numar cat mai mare pentru a vorbi de faptele bune comune.

Unde si cand va avea loc evenimentul? Va avea loc la sediul organizatiei din Bd. 1 Decembrie 1918, incepand cu orele 11.00. Va fi inedit pentru ca laitmotivul zilei va fi atmosfera relaxanta si degajata si, nu in ultimul rand, amintirile despre proiectele frumoase de pana acum. Voluntarii Mare Nostrum, proiectiile legate de activitatea organizatiei, precum si o mic? expozitie a materialelor informative si promotionale realizate de-a lungul timpului vor spune “istoria” celor 17 ani de activitate pentru un mediu curat. Tot pentru prietenii Mare Nostrum va fi organizata si o tombola cu premii. Tot ce trebuie sa faca fiecare este fie sa doneze o carte (ecologie, biologie, management), sa predea uleiul vegetal uzat colectat sau sa puna la dispozitia organizatiei materiale despre delfinii din Marea Neagra (esuati sau in mediul natural).

Si pentru ca ONG Mare Nostrum crede ca educatia despre mediu incepe din scoala, acesta este momentul oportun pentru lansarea Centrului de Informare, Educare si Resurse pentru Marea Neagra. Cursurile de instruire si sesiunile informative sunt doar unele dintre facilitatile oferite. Biodiversitatea marina, ecologia, dezvoltarea durabila, poluarea, zonele costiere, stiintele mediului, ariile protejate, radioactivitatea si deseurile sunt temele care vor fi abordate in cadrul acestor cursuri. Cel mai important este faptul ca toate acestea vor fi tratate intr-un stil interactiv, folosind ca metode de lucru dezbaterea si jocul de rol, fiind o dovada a faptului ca informarea poate fi si distractiva.

Ii invitam alaturi de noi pe toti prietenii nostri, pe cei care ne-au sprijinit de-a lungul anilor, ne-au incurajat si au crezut in noi. Ne dorim sa avem cat mai multi oaspeti pentru ca fiecare dintre ei a contribuit, intr-o oarecare masura, la dezvoltarea noastra ca ONG de mediu. Insa, usile noastre vor fi deschise, in mod special, si celor care inca nu ne cunosc atat de bine, dar realizeaza cat de important este sa avem un mediu curat. Vrem sa le multumim tuturor pentru sprijinul acordat si pentru faptul ca ne-au ajutat sa crestem si sa reusim. Dar, cel mai important este faptul ca vom avea ocazia de a ne cunoaste mai bine la o ceasc? de ceai, intr-o atmosfera degajata si relaxanta.”, a declarat Mihaela Candea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Comentariile sunt inchise