Zona Bran

Castelul Bran una dintre cele mai “vanate” zone turistice din Romania, acesta se afla la 25 km de Brasov contruit pe creasta unei stanci intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Castelul a fost contruit in anul 1378.

Castelul este cunoscut in intreaga lume din cauza legendelor ce au circulat in zona deacea multi straini il stiu sub numele de Castelul lui Dracula. Marea  majoritate a turistilor ce vin sa viziteze castelul spera sa gaseasca dovezi care sa comfirme existenta lui Dracula.’

Datorita legendei lui Dracula comuna Bran profita acum de un success turistic international mii de turisti din toata lumea vin in fiecare an sa vada castelul. Comuna Bran este asezata la o altitudine de 750m si se intinde pe o suprafara de 6800 de hectare. Muntii  Piatra Craiului ofera posibilitatea turistilor dornici de alpinism pan ala 128 de trasee. Zona Bran ne mai pune la dispozitie si altele precum Cetatea Rasnov construita si aceasta la jumatatea secolul XIV. Printre atractiile turistice din zona se mai numara si Cheile Dâmbovicioarei si Pestera Damboviciara, Manastirea Negru Voda, Schitul Dragoslavele (circa 5 km de Rucar), Schitul Namaiesti. Proprietarii din zona ii intimpina pe turistii veniti sa-si preaca vacanta cu bucate specifice zonei. Cazarile in Bran sunt relativ accesibile si in numar mare. In medie in zona Bran se bucura anual de un numar de peste 7000 de turisti atat romani cat si straini.

Comentariile sunt inchise